м. Голосіївська
м. Київ, вул. Козацька 88
м. Голосіївська
м. Київ, вул. Козацька 88
Реабілітаційний центр для наркозалежних

Лікування наркоманії та поради родичам

Наш центр надає ефективне лікування наркоманії та цінні поради родичам. Подолайте залежність та підтримайте близьких на шляху до одужання.
093 326 41 16

Наркоманія стала для сучасного суспільства буденним явищем. Але раз подібному є місце в нашому житті, то і вирішувати проблему необхідно виходячи з обставин. Важливу роль в рішенні проблем, пов’язаних із залежністю, грають родичі наркомана або алкоголіка. Якщо у вашу сім’ю прийшло горе наркоманії, не зневіряйтеся. Тисячі людей по всьому світу успішно справляються з цією проблемою. Важливо активізувати усі свої сили на допомогу близькому і познайомитися з деякими важливими правилами поведінки в цій ситуації.

Що таке наркоманія?

Перше, з чого слід почати близьким залежного наркомана це зрозуміти, що наркоманія - це складне, хронічне захворювання, а не каприз залежного. Лікування наркоманії іноді стає довгим, виснажуючим процесом, який необхідно продовжувати по поверненню з клініки, реабілітаційного центру за допомогою спеціальних тренінгів, які зможуть запобігти рецидиву, і особливою поведінкою з тим, хто видужав.

Поради родичам

Виходячи з того, що наркоманія хвороба - не намагайтеся “ розбудити” в залежному сумління або жалість до себе: “.як тобі не соромно?.”., “.подумай про себе!.”., подібні фрази і заяви абсолютно не мотивують залежного. Рідко наркоман здатний самостійно впоратися зі своєю проблемою. Лікування наркоманії, на яке ви змусили свого родича докорами, сльозами і криками, може не дати бажаного результату. Адже в цьому випадку воно просто продиктоване бажанням хворого заспокоїти вас.

Схиляючи родича на лікування наркоманії, не намагайтеся підкупити його. Перспектива нової машини або власної квартири, звичайно змусять його звернутися до нарколога. Ось тільки лікуватися від стане для вас і обіцяної нагороди, а не для себе.

Лікування наркоманії може принести ефект тільки у тому випадку, якщо хворий сам хоче вилікуватися. Зазвичай наркомани самі приходять до розуміння безвиході ситуації і необхідності лікування наркоманії. Часто їм просто набридає такий спосіб життя. Але для того, щоб це сталося іноді повинно пройти час для того, щоб усвідомити безвихідність і безглуздя вживання. Ви можете допомогти наблизити розуміння родичем безглуздя його способу життя, по можливості в спокійних бесідах. Ви повинні постаратися не створювати наркотиків ситуацій, що провокують прийом. Сварки, докори, звинувачення, шантаж - можуть підштовхнути вашого родича знову піти у світ ілюзій чимдалі від скандалів.

Ваш родич повинен відчувати ваше тепло і підтримку. Наркоманія не повинна віддаляти вас один від одного. Ви повинні демонструвати розуміння і готовність розв’язати проблему разом. Часто хворі не усвідомлюють, що це хвороба, думають що кинуть коли захочуть. Вам необхідно переконати родича, що ця проблема потребує спеціалізованої допомоги. Було б добре, якби підштовхнули родича до здорових життєвих цілей, змалювали принади тверезого життя так, щоб він захотів нею жити.

Лікування наркоманії

Лікування наркоманії повинне грунтуватися на комплексному підході, в якому основну роль грає психотерапевтична робота з пацієнтом, зняття тяги до наркотиків. Громадська організація “Пальміра Рехаб” в Україні має усі необхідні ресурси і величезний досвід у сфері реабілітації і лікування наркоманії або лікування алкоголізму. Комфортні умови проживання, досвідчені фахівці, консультанти по хімічній залежності, психологи і психотерапевти - це лише невеличкий перелік того, що робить реабілітаційний центр “Пальміра Рехаб” у Білій Церкві відмінним вибором для позбавлення від залежності.

#BBD0E0 »

Наявко Святослав Ігорович
Автор: Наявко Святослав Ігорович Психолог | Аддиктолог Дата: 30-01-2020