м. Голосіївська
м. Київ, вул. Козацька 88
м. Голосіївська
м. Київ, вул. Козацька 88
Реабілітаційний центр для наркозалежних

Анонімне лікування алкоголізму та наркоманії в Києві

Надійна допомога та підтримка в анонімному лікуванні алкоголізму та наркоманії для нового життя без залежності.
093 326 41 16

Алкоголізм і наркоманія породжують демографічний розлад у країні. Рівень смертності перевищує народжуваність, у зв’язку з тим, що людина, яка регулярно вживає наркотики, не доживає навіть до 35 років.

У столиці України зростання наркоманії значно збільшилося з появою таких речовин, як солі та спайси. На обліку в наркологічних клініках міста Києва перебувають люди, вік яких становить від 15 до 30 років. Це свідчить про те, що працездатне населення країни деградує і втрачає будь-яку можливість зробити свій внесок у процвітання і розвиток України, яка в нинішній час потребує підтримки своїх громадян.

Якщо зараз не вжити заходів щодо зменшення та ліквідації наркоманії в країні, це призведе до тяжких і непоправних наслідків.

Лікування наркоманії в Києві

Суспільні стереотипи заважають адекватно розцінювати проблему наркотичної залежності. На думку більшості людей наркоманія вважається “чумою 21 століття” і свідчить про неправильне виховання, розбещеність і слабкість людини. Для того щоб вживати будь-яких заходів для її усунення, слід чітко розуміти: Що таке наркоманія? Як лікувати наркоманію? Де лікувати наркоманію?

Що таке наркоманія

Наркоманія - це хронічне захворювання, що вражає всі рівні життєдіяльності людини: біологічний, психологічний, соціальний і духовний. Прогресування хвороби в організмі пов’язане із систематичним вживанням психоактивних речовин (ПАР).

Відмінність наркоманії від інших хвороб полягає в тому, що залежність не зникне самостійно і чим довше людина вживає наркотики, тим більше страждає її організм.

Відсутність наркотику призводить до розладу функціональних властивостей організму. Гострі болі, спазми, діарея, нудота - сигнали про те, що наркоман потребує чергової дози. Мислення і дії залежної людини сфокусовані тільки на тому, де і як дістати наркотик. Нестійкий емоційний стан, соціальна ізоляція, безвольність і відсутність будь-яких принципів - ось головні прояви наркотичної залежності.

Залежна людина абсолютно безсила перед своєю смертельною звичкою. Порожні обіцянки собі та близьким, безуспішні спроби кинути вживання наркотичних речовин, усе це породжує ще більше бажання вжити наркотик. Це говорить про те, що в лікуванні наркоманії потрібно використовувати спеціальні методи і підходи до проблеми, які допоможуть впоратися з наркотичною тягою.

Наркоман не відмовляється від вживання

Залежне мислення заважає людині приймати той факт, що у неї проблеми. Наркоман відмовляється проходити лікування, шукає виправдання і всіляко прагне уникнути розлуки зі своїм “улюбленим заняттям”. Система захисної реакції - це нормальне явище для кожного залежного. Хвороба викликає страх перед життям без наркотику.

Родичі наркомана часто припускаються низки помилок, які тільки підживлюють тягу залежного. Повернення боргів, позбавлення від кримінальної відповідальності, порятунок від ломки, шляхом фінансової підтримки - все це заважає залежній людині належним чином усвідомити наслідки свого вживання.

Наркоман, який звик до того, що проблеми вирішать близькі люди, повністю втрачає контроль над своєю поведінкою. Маніпуляція і хитрощі, які він використовує, забезпечують стабільне вживання наркотичної речовини. Життя “під кайфом” без будь-яких зобов’язань - що може бути краще? І навіщо йому виходити із зони власного комфорту.

Що робити, якщо наркоман не погоджується на лікування?

Одним із перших правил допомоги наркоману є віра в нього та пошук різних шляхів для вирішення проблеми.

Потрібно вивести залежного на діалог і чітко пояснити, що терпіння вичерпано і ви маєте намір вживати заходів. Стримана мова без погроз дасть можливість детально пояснити, що саме ви хочете зробити. У діалозі слід згадувати про важкі впливи наркотику на організм, хвороби та смерть друзів. Запропонуйте допомогу та за згоди залежного звертайтеся до заздалегідь обраного реабілітаційного центру. У разі відмови слід проконсультуватися зі співробітниками центру, які допоможуть знайти підхід до залежного.

Наркоманія - це хвороба! Вона потребує належного та професійного лікування, яке забезпечить одужання. Рідні та близькі залежного причетні до проблеми наркотичної залежності і часто потребують психологічної підтримки. У Київському реабілітаційному центрі “Пальміра Рехаб” існує група для співзалежних родичів наркомана. Кожен, хто зіткнувся з проблемою алкоголізму і наркоманії в сім’ї, повинен володіти інформацією, яка допоможе правильно ставиться до хвороби. Досвід співробітників центру і підтримка людей, які зіткнулися з такою ж “сімейною недугою”, допоможуть розв’язати низку проблем, про які багато хто мовчить.

Анонімне лікування наркоманії в Київському реабілітаційному центрі “Пальміра Рехаб”

Професійна допомога співробітників центру реабілітації “Пальміра Рехаб” міста Києва - це психосоціальна програма лікування алкоголізму та лікування наркоманії. Курс лікування алко- і наркозалежності сприяє відновленню життєво важливих функцій організму. Анонімне лікування в Київському реабілітаційному центрі дає можливість не тільки позбутися наркотичної залежності, а й повернути всі ті навички та бажання, які були загублені під час вживання.

Лікування в анонімному реабілітаційному центрі “Пальміра Рехаб” міста Києва - це реальна можливість почати життя з чистого обличчя, побудувати кар’єру, створити сім’ю і насолоджуватися кожним днем без вживання ПАР.

Наявко Святослав Ігорович
Автор: Наявко Святослав Ігорович Психолог | Аддиктолог Дата: 30-01-2020