м. Голосіївська
м. Київ, вул. Козацька 88
м. Голосіївська
м. Київ, вул. Козацька 88
Реабілітаційний центр для наркозалежних

В Білій Церкві пройшла акція "Живи безпечно" до Всесвітнього дню боротьби з ВІЛ

Успішно відбулася акція "Живи Безпечно" в рамках підготовки до Всесвітнього Дня Боротьби з ВІЛ. Це є невід'ємною частиною зусиль у попередженні ВІЛ
093 326 41 16

В Білій Церкві, 9 грудня, напроти будівлі міської мерії пройшла акція «Живи безпечно», приурочена до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який відзначається у всьому світі 1 грудня. В акції взяли участь громадські організації «Пальміра Рехаб» і Всеукраїнська благодійна організація «Конвіктус Україна».


Історія

Всесвітній день боротьби зі СНІДом - міжнародний день ООН, відзначається 1 грудня. Вперше проголошений ВООЗ в 1988 році, з 1996 року проводиться ЮНЕЙДС. День заснований з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликаної поширенням ВІЛ-інфекції, а також як день пам’яті жертв цього захворювання. Державні, громадські та медичні організації по всьому світу в цей день проводять просвітницькі та діагностичні заходи.


– Наше завдання, розповісти людям про проблему поширення ВІЛ, про способи убезпечити себе, знизити ризики. Також, прямо на місці, можна пройти експрес-тестування на ВІЛ, і дізнатися результат всього за 10 хвилин часу,– розповіли волонтери.

Під час проведення акції «Живи безпечно» тестування на ВІЛ пройшло близько 100 чоловік. Сам процес інформування жителів міста проходив в ігровій формі. Організатори потурбувалися про те, щоб влаштувати ігровий квест на актуальну тематику. Зацікавлені перехожі могли відповісти на поставлені запитання і отримати невеликі подарунки у вигляді засобів контрацепції.

Це вже не перша акція, в якій беруть участь волонтери громадської організації «Пальміра Рехаб». Так, 24 листопада, на цій же площі пройшла акція в рамках Європейського тижня тестування на ВІЛ.

Лікування наркоманії в Білій Церкві

Громадська організація «Пальміра Рехаб» займається реабілітацією залежних в Білій Церкві. Лікування наркоманії, лікування алкоголізму – це соціально важлива місія, яку потрібно комусь виконувати. Адже рівень ураженості суспільства різними залежностями в останні роки б’є будь-які рейтинги. Хронічні захворювання, якими хворіють залежні не піддаються повному лікуванню. Але з ВІЛ можна жити. І власне такий напрямок психосоціальної роботи з залежними громадські працівники вибрали як один з пріоритетних.

Наявко Святослав Ігорович
Автор: Наявко Святослав Ігорович Психолог | Аддиктолог Дата: 30-01-2020