м. Голосіївська
м. Київ, вул. Козацька 88
м. Голосіївська
м. Київ, вул. Козацька 88
Реабілітаційний центр для наркозалежних

Профілактика підліткового алкоголізму та наркоманії

Профілактика повинна бути комплексною та спрямованою на різні аспекти життя підлітка. Такий підхід дозволяє ефективно попереджати та зменшувати ризики виникнення проблем
093 326 41 16

Профілактика підліткового алкоголізму та наркоманії

Україна займає п’яте місце в світі по кількості людей, що страждають алкоголізмом і наркоманією.

Статистичні дані за останні роки шокують, із загальної кількості хімічно залежних українців - 40% складають неповнолітні.

Алкоголізм та наркоманія у підлітків формується за короткий період вживання і вимагає певного підходу до лікування.

Психіка неповнолітньої дитини влаштована абсолютно інакше, і часто неправильне лікарське або психологічне втручання може привести до невиправних наслідків.

Щоб запобігти та зменшити кількість алкоголіків і наркоманів серед підлітків необхідно вживати певні заходи, адже здорові діти - це майбутнє країни.

Батьки повинні брати участь у формуванні особистості дитини, проводити бесіди про негативний вплив сигарет, алкоголю і наркотиків на організм і не пускати на самоплив “єдиноразові спроби”. Також слід обмежити вживання спиртних напоїв і нікотину на очах у підростаючої дитини.

Окрім виховних заходів з боку батьків, профілактичні зайняття підліткової залежності повинні входити в розклад в учбових закладах.

Реабілітаційний центр “Пальміра Рехаб” в місті Біла Церква займається профілактикою і лікуванням алкогольної і наркотичної залежності не лише серед дорослих, але і дітей.

Цього тижня керівник центру Сергій Топоровський відвідав вечірню школу. Сергій провів профілактичне зайняття на тему: “ Вибір, який треба зробити кожному з нас”. Він розповів про шкоду і наслідки вживання алкоголю і наркотиків.

Бесіда з дітьми пройшла в дружній атмосфері. Сергій Топоровський зміг налагодити спілкування з учнями і відповідав на поставлені питання доступною мовою. Підлітки уважно вислухали лекцію і винесли для себе щось важливе і повчальне.

Подібне профілактичне зайняття сприяє формуванню дитячої психіки і негативного відношення до психоактивних речовин. Відвертання зловживання алкоголем і наркотиками на початкових стадіях - важливий крок назустріч здоровій нації.

Наявко Святослав Ігорович
Автор: Наявко Святослав Ігорович Психолог | Аддиктолог Дата: 30-01-2020