м. Голосіївська
м. Київ, вул. Козацька 88
м. Голосіївська
м. Київ, вул. Козацька 88
Реабілітаційний центр для наркозалежних

Чи професійними є приватні Реабілітаційні центри?

Приватні реабілітаційні центри можуть бути професійними та відповідати високим стандартам, проте якість послуг може варіюватися від центру до центру
093 326 41 16

Чи професійними є приватні Реабілітаційні центри?

Вища освіта після лікування залежності: виключно з досвіду
Існує стале уявлення про те, що система реабілітації хімічних залежностей поділяється на два принципові табори:

  1. Державні наркологічні диспансери, які фінансуються державним коштом.
  2. Недержавні установи на базі громадських організацій, які виникли за умови абсолютного дефіциту ефективних можливостей у сфері протидії наркотизації суспільства.

  3. При цьому принциповість такого розподілу існує лише в уявленні громадян, які склали свою думку на основі суб’єктивних вражень та внутрішніх налаштувань: медики vs неМедики; фахівці vs аматори; у ПНД є білі халати, а у РЦ не носять у кишені стетоскоп.
    Насправді ці два типи лікувальних закладів є абсолютно симбіотичними. ПНД вітає участь громадських РЦ та сприяє їх діяльності.

  4. І от питання: “Чи існувало б це сприяння за умови відсутності фаховості реабілітаційних центрів на базі ГО і чим же визначена кваліфікація?”
    “Кваліфікацію, тобто рівень ефективності, можна визначити лише за одним критерієм - результат! - коментує очільник Реабилитационный центр “Пальмира Рехаб” у Білій Церкві Сергій Топоровський, - А результату можна досягти за наявності специфічних знань, інакше процес лікування перетворюється на експеримент. Ми не експериментуємо, а надаємо максимальних стимулів до того, щоб кожен працівник реабілітаційного центру мав фаховий рівень”.
    “Дякуючи Білоцерківський інститут економіки та управління ВНЗ “Університет “Україна” 11 співробітників РЦ “Пальміра Рехаб” отримують вищу освіту за напрямом “психологія”. І такий підхід мають застосовувати усі команди, що задіяні у системі психо-соціальної реабілітації та наркології щоб:
  • по-перше, надавати послуги з лікування залежності якісно,
  • по-друге, уникнути будь-якої суспільної критики щодо непрофесіоналізму”, - зазначив Сергей Топоровский (Sergey Toporovskiy).

“Окрім цього, ми розуміємо, що не кожен прагне стати фахівцем з психології, психотерапії та адиктології, тому є наміри розширити співпрацю з Білоцерківським вишем, та мотивувати до навчання випускників нашого центру і за іншими професійними напрямками: від менеджерів до соціологів, фахівців юридичних та економічних спрямувань”.

“Розглядаємо на майбутнє можливість співпраці і з іншими навчальними закладами для отримання освіти за прикладними спеціальностями, тощо”. Тож, далі буде!..

Таким чином центр психо-соціальної адаптації «Пальміра Рехаб» надає можливість не тільки створювати умови для ефективного лікування наркоманії, алкоголізму, а й за результатом лікування долучитися до команди, отримати вищу освіту, знайти нові можливості у житті та зрештою, за підтримки тверезої спільноти, якісно змінити своє майбутнє.
Центр психо-соціальної адаптації «Пальміра Рехаб»
Кваліфікована допомога алко- та нарко-
залежним людям та їх рідним.

Наявко Святослав Ігорович
Автор: Наявко Святослав Ігорович Психолог | Аддиктолог Дата: 30-01-2020