м. Голосіївська
м. Київ, вул. Козацька 88
м. Голосіївська
м. Київ, вул. Козацька 88
Реабілітаційний центр для наркозалежних

Реабілітація без лаштунків - зірки, що перемогли залежність

Хто з зірок, переміг залежність. Ці історії дають розуміння, що залежність може довести до смерті, однак її можна подолати з комплекною реабілітацією і підтримкою.
093 326 41 16

Реабілітація - скільки ж страху, неприйняття, домислів і забобонів до цього терапевтичного явища. В Україні система реабілітації вкрай дискредитована. Репутація такого заходу лікування наркоманії, лікування алкоголізму помітно підірвана. А саме словосполучення “реабілітаційний центр” більше асоціюється з місцем для тортур і знущань з особистості, кіднепінгом і аферою, ніж з інструментом для вирішення проблеми залежності.

При цьому в західних державах активно культивується здоровий спосіб життя. Національні системи охорони здоров’я відмовляються від програм замісної терапії, оскільки розуміють, що підміна наркотичної речовини не є позбавленням від залежності, а жорстка медикаментозна підтримка до здорового способу життя жодного стосунку не має.

Профілактика залежності, лікування наркоманії, лікування алкоголізму багато в чому є сферою відповідальності неурядових громадських організацій, які створили успішно працюючу систему психосоціальної реабілітації. Реабілітаційний центр не є мішенню для правоохоронних органів і не фігурує у стрічці новин, на відміну від нашого суспільства, яке патологічно відторгає об’єктивне вирішення проблеми, при цьому альтернативи запропонувати не може.

Реабілітація - за здоровий спосіб життя!

Є гарний вислів: “Наркоман або стає успішною людиною, або вмирає!” Тому в процесі лікування наркоманії, лікування алкоголізму, програма реабілітації вкладає в систему світогляду поняття “безумовний успіх”. Тобто, залежному щоб не померти потрібно: займатися спортом, вести здоровий спосіб життя, бути корисним суспільству, жити відповідно до високих моральних принципів, бути зайнятим, досягати успіху!

Тоді чому реабілітація викликає такий страх у людей?

Реабілітація - шлях із прірви до вершини

Ось кілька прикладів із життя надуспішних людей планети Земля, які своїм прикладом показують, що реабілітація - це шанс реалізувати свої можливості, розкрити потенціал і опинитися на Олімпі слави.

Залізна людина вживала наркотики з 7 років

Роберт Дауні Молодший почав вживати в 7 років!!!!! Почалося все з марихуани. Потім майбутній актор спробував героїн, кокаїн. Далі більше. У 1992 році, після номінації на “Оскар” за роль у фільмі “Чаплін”, Дауні на деякий час припинив вживання. Але до 1996 року актор отримав першу, потім другу судимість за наркотики.

Знайомство з майбутньою дружиною підштовхнуло Дауні Мл. пройти курс реабілітації та позбутися залежності.

Завдяки цьому ми побачили на екранах Залізну людину, приголомшливого і самобутнього Шерлока Холмса.

“Наркотик - це заряджений пістолет, ствол якого лежить у тебе в роті. Ти прекрасно розумієш, що він заряджений, але нічого не можеш вдіяти, тому що найбільше тобі зараз потрібно відчути смак прохолодного металу”

Дрю Беримор - 12-річна кокаїнниця

Акторка в 5 років почала зніматися в повнометражному кіно, в 9 вже курила, а в 12 років почала вживати кокаїн. Лише після реабілітація від нарко-алкозалежності допомогла Беримор стабілізуватися в суспільстві та знятися в низці успішних фільмів.

Робін Вільямс - залежний, який зміг отримати Оскар

Робін Вільямс також мав великі проблеми із вживанням наркотиків, алкоголю. Ніколи цього не приховував. Однак у скандальних зведеннях не був помічений, бо впорався зі своєю хворобою ще в 70-ті. Тоді він випробував на собі, що ж таке реабілітація, і більше ніколи не повертався до вживання.

Елтон Джон - мультимільйонер без скелетів у шафі

Музикант ніколи не гребував наркотиками. Кокаїн, героїн, стимулятори - усе це частина способу життя зірки. Коли наприкінці 80-х сер Елтон узяв участь у програмі підтримки для ВІЛ-інфікованих дітей, він надто прив’язався до підлітка, який помер у 1990-му. Після цього музикант потрапив до клініки з нервовим зривом і пройшов курс реабілітації від наркотичної та алкогольної залежностей. Престаріла зірка досі сяє у світі шоу-бізнесу, при цьому веде здоровий спосіб життя.

Анжеліна Джолі - темна діва

“Я перепробувала майже всі відомі у світі наркотики”, - каже Джолі. Шлях, який пройшла актриса від наркоманки до успішної зірки неможливо описати навіть в одній статті. Але зараз картинка говорить сама за себе. Багатодітна успішна кіно-леді після реабілітації йде тільки до вершин.

Семюел Л. Джексон - героїн понад усе

У житті відомого американського актора теж був період пристрасті до важких наркотиків, зокрема до героїну. Але лікування залежності допомогло акторові домогтися світової слави.

Хто не дожив!

Ще більший список відомих особистостей не змогли впоратися зі своєю залежністю: Еммі Вайнгауз, Гіт Леджер, Курт Кобейн, Вітні Г’юстон, Майкл Джексон - тільки смерть змогла їх зупинити. І це теж показовий приклад того, що з наркотиком неможливо жити - тільки смерть.

Лікування наркоманії в Україні

Реабілітаційний центр “Пальміра Рехаб” - це якісне, професійне, анонімне лікування наркоманії, лікування алкоголізму, ігроманії в Україні. Програма 12 Кроків - це не доморощена методологія, а перевірений роками інструмент профілактики залежності. Фахівці, враховуючи індивідуальні особливості кожного клієнта, надають максимально-можливий вплив на всі сфери залежної особистості. Але головне, що залежний отримує навички здорового способу життя, які може застосовувати у своєму житті та досягати успіху в будь-якій справі.

Наявко Святослав Ігорович
Автор: Наявко Святослав Ігорович Психолог | Аддиктолог Дата: 30-01-2020